Historie

Van Fouragehandel naar Internationaal Walkingfloor Transportbedrijf

In 1981 zijn we gestart als fouragehandel onder de naam Fourage- en potgrondhandel ‘Ommeren’. Buiten de eigen handelsgoederen en potgrond verrichtte deze ook incidenteel transport voor derden. Naarmate de tijd verstreek kwam er steeds meer vraag naar onze transportdiensten van losgestorte goederen met walkingfloor. Met name stonden we hoog aangeschreven ten aanzien van het transport van en naar Frankrijk. Trots zijn we dan ook dat tot op de dag van vandaag het walkingfloor transport naar Frankrijk nog altijd één van de kerntaken is. Wel is het werkgebied uitgebreid naar heel Europa. Mede door deze stijgende vraag verschoof de handel in fourage producten naar de achtergrond. Daarom is dit na verloop van tijd dan ook volledig afgestoten.

De nadruk van de te vervoeren goederen met onze walkingfloors ligt op tuinturf (potgrond), grondstoffen voor potgrond, verwerkte dierlijke eiwitten (diermeel), diervoeder en gesorteerd recycling materiaal. Hiernaast kunnen we natuurlijk elk ander losgestort materiaal vervoeren, mits dit niet in strijd is met geldende wet- en regelgeving en/of keurmerken waarvan wij in het bezit zijn (zie het kopje kwaliteit).

Opslagdiensten

Evenals de fouragehandel zijn we in 1981 ook gestart met onze opslagdiensten. Vanaf het begin werd door derden gebruik gemaakt van onze opslagdiensten, wat tot op de dag van vandaag nog altijd zo is. Het enige wat in de tijd veranderd is, zijn de aantal opslagpanden. We zijn begonnen met 1 opslagpand in Ommeren en zijn inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd op- en overslagbedrijf met 9 opslagpanden in de directe omgeving van Ommeren. U kunt bij ons zowel losgestorte als verpakte goederen opslaan. Landelijk zijn we inmiddels een begrip op het gebied van opslag van diervoeder grondstoffen, wat we met trots uitdragen.

Familiebedrijf

Tekenend voor de onderneming is dat het tot de dag van vandaag een heus familiebedrijf is. Hierdoor is de betrokkenheid van de directie zeer groot en dit houd de lijnen van directie tot werkvloer kort.